Gemeente app is live!!!

De app van onze gemeente is klaar voor gebruik! De app is te vinden in de App Store/Play Store onder de naam ‘Hervormde gemeente De Bron Urk’.

gemeente app

Het doel van de app is:

  • Onderlinge betrokkenheid vergroten.
  • Onderlinge communicatie laagdrempeliger maken.
  • Ondersteunen van kringen, commissie en groepen doordat eigen groepen aangemaakt kunnen worden.
  • Eenvoudig, snel en betrouwbaar kunnen geven aan collecte doelen.

 

Privacy wordt gerespecteerd, je kan zelf bepalen wat er gedeeld word. In tegenstelling tot bijv. WhatsApp hoeven er geen mobiele nummers gedeeld te worden.

Het doel is niet om de website of kerkbode te vervangen, maar het gemeente zijn verder te ondersteunen. Gemeenteleden die geen smartphone hebben of de app niet willen installeren zullen geen informatie missen.

Registratie
Voordat je de app kunt gebruiken moet je je eerst registreren in de app. Vul je e-mailadres is en kies een wachtwoord. Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail. (Check je spam-box, het kan zijn dat de mail daar komt.) Bevestig je account en krijg toegang tot de app. Als je e-mailadres nog niet bekend is bij de appbeheerder, moet de appbeheerder je account eerst goedkeuren om je registratie te voltooien. Op deze manier krijgen alleen gemeenteleden toegang tot de app. Zodra de beheerder je account heeft goedgekeurd krijg je een melding in de app.

Profiel opstellen
Controleer of de vooraf ingevulde gegevens in je profiel correct zijn en maak je profiel compleet. Dit is handig om met elkaar in contact te kunnen blijven. Het is geen verplichting, maar het heeft een meerwaarde als we elkaar als gemeenteleden kunnen vinden in de digitale gemeentegids. Kies ook een profielfoto. Zo kunnen je gemeenteleden zien wie je bent.

Functionaliteiten
Wat kun je allemaal met de app? Hieronder staan de belangrijkste functionaliteiten op een rij. De app blijft in ontwikkeling waardoor er mogelijk later meerdere functionaliteiten worden toegevoegd.

Mijn kerk
Hier verschijnen alle berichten van de groepen waar jij in zit. Je kan het vergelijken met een feed van bijvoorbeeld Facebook. Je kunt op berichten reageren.
Bovenin de app zie je alle groepen waar je in zit en kun je ook per groep de berichten bekijken.

Agenda
Onder de tweede tab in het hoofdmenu vind je de agenda. Alle kerkdiensten staan er in maar ook andere activiteiten die in de gemeente plaats vinden. De gebeurtenissen in de agenda voeg je makkelijk toe aan je eigen agenda door op een gebeurtenis te klikken en vervolgens rechts bovenin te klikken op de drie puntjes.

Ook hier staan weer alle agenda-items van de groepen waar jij in zit. Bovenin je scherm vind je weer de groepen. Klik op de groep en bekijk de agenda die bij die groep hoort. Elke groep heeft de mogelijkheid een eigen, besloten, agenda te beheren, alleen in te zien door de leden van die groep.

Geven
Hier kun je online aan de collectes geven. In de app wordt gewerkt met een saldo. Dit saldo kun je opwaarderen door eenvoudig met iDeal te betalen. Hoe werkt het?
- Naast het fotootje van jezelf staat ‘Mijn saldo’ en een bedrag. Rechts daarvan staat ‘Opwaarderen’. Klik hierop.
- Voer een bedrag in.
- Kies je bank en klik op het pijltje rechts.
- De app verwijst je via iDeal veilig door naar de betaalomgeving van je eigen bank.
- Rond de betaling met je bank app/website af.

Het bedrag staat nu op je account. Wanneer je voor het eerst opwaardeert zal de app je vragen om een pincode in te stellen. Deze gebruik je om vanuit je saldo een gift te geven.

Het opladen van het saldo kost € 0,35 aan transactiekosten. Je kan er ook voor kiezen om geen saldo in de app te zetten en per collecte via iDeal geld over te maken. Let op, op deze manier betaal je per keer € 0,35 aan transactiekosten. Het is dus voordeliger om je saldo op te laden en vanuit daar aan de collectes te geven.
Kies per collecte wat je geven wilt en klik op ‘Geef’. Voer je pincode in en je hebt een donatie gedaan.
Op je bankafschrift komt de tenaamstelling van de gemeente te staan.

Gemeente(gids)
De vierde tab in het hoofdmenu leidt je naar de digitale gemeentegids. Afhankelijk van wat andere gemeenteleden hebben ingevuld kun je zoeken op voor- en achternaam, maar ook op functie. Als je op een gemeentelid klikt krijg je het profiel te zien.
De ‘papieren’ versie van de gemeentegids kun je overigens vinden in de groep ‘Gemeentegids’.

Profiel
Onder het laatste tabje kun je je eigen profiel bekijken en bewerken. Hier zie je ook in welke groepen je zit.
Onder ‘Instellingen’ heb je de mogelijk je instellingen in de app te wijzigen. Hier kan je je wachtwoord wijzigen. Onder ‘Meldingen’ kun je de meldingen beheren. Per groep kun je kiezen of je er een push-melding van wil krijgen of niet.
Bij ‘Betaalinstellingen’ kun je een andere bank selecteren of een nieuwe pincode aanmaken in het geval je deze vergeten bent.

VEEL GESTELDE VRAGEN
Waarom deze app en wat is het verschil tussen de website en deze app?
De app is bedoeld voor laagdrempelig contact tussen gemeenteleden. Dat is een belangrijk verschil tussen de app en de website. De website is meer een plaats waarop je informatie kunt lezen óver onze gemeente. Uiteindelijk zullen berichten van de website ook zichtbaar zijn in de app. De app, de website en onze andere manieren van communicatie zullen elkaar dus ook versterken.

Welke groepen zijn er?
Via de knop Ontdek op je hoofdpagina vind je alle groepen in de app. In de groepsbeschrijving lees je voor wie de groep bedoeld is. Via de knop Vraag toegang kun je een verzoek sturen naar de groepsbeheerder om je toe te laten tot de app.

Hoe kan ik een groep verlaten?
Je kunt makkelijk uit een groep stappen door op de naam van de groep te klikken: die staat boven het ronde icoontje van de groep, niet eronder. Een van de opties is ‘de groep verlaten’. De rest van de groep krijgt geen berichtje als jij uit de groep stapt.

Hoe maak ik een nieuwe groep aan?
Bovenin de app zie je alle groepen waar je in zit naast elkaar: als ronde icoontjes. Helemaal rechts van de rij staat een +. Klik hierop om een nieuwe groep te maken. Let op: je kunt pas een groep aanmaken als je ook leden hebt om toe te voegen.

Hoe pas ik de naam, foto of leden van een groep aan?
Je kunt dit alleen doen als je de groep zelf hebt aangemaakt, als je de beheerder bent van de groep. Tik bovenaan de naam van de groep: die staat boven het ronde icoontje van de groep, niet eronder. Je ziet nu diverse opties om aanpassingen te doen in de groep.

Wat voor berichten mag ik plaatsen?
Alle berichten die passen bij de doelen van de app (elkaar leren kennen, activiteiten aankondigen, kerkelijk nieuws verspreiden, het
(geloofs-)leven delen mogen door iedereen geplaatst worden. De app is niet geschikt als discussieplatform, zeker bij thema’s die mogelijk gevoelig liggen. Bij twijfel kun je contact zoeken met de beheerders van de app.

Hoe plaats ik een berichtje in een groep?
Ga naar de groep waarvoor je bericht het best in past.
Bovenin je scherm zie je naast je foto ‘Schrijf een bericht’. Klik hierop en er opent een tekstveld waar je in kunt typen.
Je kunt ook een foto of een pdf toevoegen. Dat doe je met de knoppen onderaan het veld waar je je je bericht in hebt getypt. Met de linker knop kun je een pdf toevoegen, met de rechter kun je een foto toevoegen. Probeer altijd een foto toe te voegen, dan valt je bericht extra op!
Klaar? Klik dan op plaatsen. Verwijderen kan ook, door linksonder op het prullenbakje te tikken.

Hoe reageer ik op een berichtje van iemand anders?
Ga naar het bericht waar je op wilt reageren. Onderaan dat bericht zie je in kleine letters ‘reageer’. Tik hierop en er verschijnt een venster waarin je kunt typen. Op deze manier zorg je ervoor dat berichten die bij elkaar horen, ook bij elkaar blijven staan.
Als je klaar bent met je tekst klik je op het verzendpijltje rechts naast het invul vak en je reactie wordt geplaatst.

Hoe kan ik een eerder geplaatst berichtje aanpassen of verwijderen?
Het kan zijn dat je een eerder geplaatst berichtje wil verwijderen. Bijvoorbeeld als je genoeg reacties hebt op je oproep, of als de activiteit voorbij is. Verwijderen kan, ga op het berichtje staan en klik op de *** bovenin het scherm. Je ziet dan de optie ‘Verwijder bericht’. Ook kun je op deze manier je bericht aanpassen.

Hoe kan ik per groep instellen waar ik meldingen van krijg?
Ga naar je profielpagina, via het icoontje rechts onderin (Profiel). Onder Meldingen kun je instellen of je wel of geen meldingen wilt krijgen van de groepen.

Wat staat er in de Agenda?
Onderin je scherm staat als 2e icoon Agenda. In deze agenda vind je zoveel mogelijk activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Het kan zijn dat je dingen mist, wij kunnen pas dingen plaatsen als we ze aangeleverd krijgen.

Kan ik iets in de Agenda zetten?
Heb je iets dat je graag in de agenda wilt laten opnemen? Stuur ons dan een e-mail met als bijlage de activiteit(en) verwerkt in dit csv-bestand.
Als je activiteit echt specifiek voor een groep is, en niet voor alle leden van Hervormd Woerden, kun je die bij de groepen zelf toegevoegd worden.
Heb je een hele reeks activiteiten voor in de agenda? Die kunnen we makkelijker uploaden als jullie de activiteiten verwerken in dit csv-bestand. Geef in je e-mail duidelijk aan voor welke app-groep de activiteiten bedoeld zijn.

Hoe wordt mijn privacy geborgd?
De app is in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ontwikkeld en is bij ons in beheer en gebruik. Daarvoor is, naast contractuele bepalingen, ook een Verwerkingsovereenkomst afgesloten met leverancier Donkey Mobile.

Kan iedereen mijn foto’s op mijn mobiel of tablet zien als ik de app toegang geef tot mijn fotoalbum?
Nee. Het enige waar je toestemming voor geeft is dat je een foto uit je album kunt opnemen in de app. Andere gebruikers van de app zien alleen de foto die je hebt toegevoegd.

Wij vertrouwen erop dat deze app ons als gemeenteleden echt kan helpen en een hulpmiddel is om met elkaar in contact te komen. De komende weken worden nog gebruikt om alles goed in te regelen. Heb je vragen, wensen en/of opmerkingen, laat het ons dan weten.